Flori si gradina

Aveți o singură orhidee, dar doriți sa aveti mai multe si ca ele să vă umple casa? Iată ce trebuie să faci

 

 

 

 

Orhideea este o floare gingașă și frumoasă — adevăratul simbol al feminității! Dacă vreți să înmulțiți orhideele, luați în considerație sfaturile din acest articol. În curând pe pervazul dumneavoastră vor apărea multe orhidee noi, care le vor surprinde pe toate vecinele din cartier.

Țineți minte: cea mai potrivită perioadă de înmulțire a orhideelor este primăvara timpurie, când plantele ies din starea de repaus și au multe forțe pentru creștere și dezvoltare. Cea mai populară metodă de înmulțire a orhideelor este cea vegetativă.

Trebuie să cumpărați citochinină (sub formă de pastă) din magazinele specializate pe comercializarea produselor horticole. Scurtați tijele orhideelor cu 4-5 segmente (un segment este porțiunea cuprinsă între 2 mugurași). Apoi acoperiți locul tăieturii de pe tija rămasă cu ceară naturală.

Cercetați tija rămasă: găsiți un muguraș latent (pui), acoperit de un „solzișor”. Trebuie să ungeți mugurașul respectiv cu pastă de citochinină.

Peste o anumită perioadă de timp va apărea o frunzuliță din muguraș. Când vor apărea și 2-3 rădăcini

Astfel, veți reuși să vă îndepliniți visul și să vă transformați locuința într-o florărie minunată, plină de culori și bună dispoziție!

Spor la grădinărit!

 

Sursa:  Familie