Desert

Atat va pot spune ca este o bunatate! Prăjitura cu gem și bezea îți va răsfăță simțurile cu aroma și textura unică – se face super repede

 

 

Atat va pot spune ca este o bunatate! Prăjitura cu gem și bezea îți va răsfăță simțurile cu aroma și textura unică – se face super repede

Atat va pot spune ca este o bunatate, incercati-o si voi!

Prăjitura cu gem și bezea este o adevărată delicatesă a lumii prăjiturilor, fiind de o aromă și gust inconfundabile. Este ușor de preparat și, deși poate părea dificil, nu aveți nevoie de abilități de bucătar înnăscute pentru a vă ieși o prăjiturică super. Nici măcar de experiență. Iată, deci, de ce aveți nevoie și cum se face:

 

Ingrediente:

4 oua
10 linguri zahar + 8 linguri pentru bezea
10 linguri ulei
12 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt
1 kg mere pentru umplutura

 

Mod de preparare:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam uleiul, laptele in fir subtire mixand continuu, praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam astfel incat sa obtinem un aluat destul de tare.

Intindem aluatul uniform in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la cuptor cam 15 20 min sau pana ce aluatul este pe 1/2 copt, scoatem din cuptor si ungem cu dulceata (de capsuni am preferat ) dupa gust, dam din nou la cuptor.

Intre timp preparam bezeaua: mixam albusurile pana devin tari adaugam zaharul si mixam pana se topeste, la final adaugam cateva picaturi de lamaie, scoatem tava din cuptor si intindem peste dulceata, uniform bezeaua, dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daţi iar tava la cuptor pentru încă 15 minute până creşte bezeaua şi căpăta o culoare arămie. Scoateți prăjitura să se răcească puţin apoi o tăiaţi aşa călduţă. Se poate presăra deasupra nucă de cocos colorată sau mărgeluţe alimentare.

Dacă veţi tăia bezeaua cât este călduţă, puteţi porţiona prăjitura mai uşor.

 

Pofta buna!

 

Sursa