Desert

Atat va pot spune ca este o bunatate! Prăjitura cu gem și bezea îți va răsfăță simțurile cu aroma și textura unică – se face super repede

 

 

 

Atat va pot spune ca este o bunatate, incercati-o si voi!

Prăjitura cu gem și bezea este o adevărată delicatesă a lumii prăjiturilor, fiind de o aromă și gust inconfundabile. Este ușor de preparat și, deși poate părea dificil, nu aveți nevoie de abilități de bucătar înnăscute pentru a vă ieși o prăjiturică super. Nici măcar de experiență. Iată, deci, de ce aveți nevoie și cum se face:

 

Ingrediente:

  • 250g margarină
  • 100g nucă
  • 6 ouă
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250g gem de caise
  • 10 linguri zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 3 căni făină
  • 1 cană lapte
  • 1 cană zahăr tos

 

Mod de preparare:

Țineţi margarina Unirea amestecată cu cana de zahăr la temperatura camerei de seara până dimineaţa. Adăugaţi 5 gălbenușuri şi un ou întreg şi mixaţi bine până se topeşte zahărul. Praful de copt îl amestecaţi cu făina. Adăugaţi făina la compoziţie, treptat şi coaja de lămâie. Omogenizaţi compoziţia astfel încât să iasă aluatul ca şi la un chec.

Tapetaţi o tavă de 27×39 cm cu hârtie de copt pe care o ungeţi cu margarină.

Puneţi compoziţia în tavă şi o daţi la cuptorul încălzit în prealabil la 180°C. Albușurile le bateţi spumă apoi le amestecaţi-le cu zahărul (10 linguri), zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Mixaţi bine pînă când bezeaua se întăreşte.

Lăsaţi blatul să se coacă 15-20 minute, după care scoateţi-l şi ungeți-l cu gem, presărați nucă prăjită şi întindeţi bezeaua deasupra, uniform, cu ajutorul unei linguri.

Daţi iar tava la cuptor pentru încă 15 minute până creşte bezeaua şi căpăta o culoare arămie. Scoateți prăjitura să se răcească puţin apoi o tăiaţi aşa călduţă. Se poate presăra deasupra nucă de cocos colorată sau mărgeluţe alimentare.

Dacă veţi tăia bezeaua cât este călduţă, puteţi porţiona prăjitura mai uşor.

 

 

Pofta buna!

 

 Sursa: kiloCalorii