Placinte si Rulade Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ruladă de sarbatoare – cu fructe de pădure și o cremă minunată

 

 

Ruladă de sarbatoare  – cu fructe de pădure și o cremă minunată

 

Este minunat daca ai pregati aceasta reteta pentru momentele de sarbatoare. Este o reteta usoara si chiar iti recomand sa o pregatesti pentru cei dragi tie.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 5 oua (se separa albusul de galbenus)
  • 150 gr de zahar,
  • 1 cana de faina
  • 2 linguri de lapte,
  • 4 linguri de ulei,
  • ½ praf de copt

pentru crema:

  • 500 ml de frisca lichida cu 33% grasime,
  • 2/3 de cana de zahar
  • 200 gr de crema de branza
  • 1 fiola de vanilie sau un zahar vanilat
  • Fructe de padure congelate 200 gr (sau alte fructe preferate din compot)
  • Pastrati cateva fructe si pentru decor – ciocolata alba rasa

 

Modul de preparare:

Se separa ouale iar albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate pana obtineti o spuma ferma si lucioasa. Se adauga rand pe rand galbenusurile, laptele, uleiul si se amesteca din nou. La final, se adauga faina cernuta si praful de copt. Se omogenizeaza si se pune aluatul in tava de copt, tapetata cu hartie de copt – se lasa la cuptor 10-12 minute si mai apoi se lasa la racit, in tava.

Crema – se bate bine frisca, treptat se adauga zaharul si mai apoi crema de branza. Se mixeaza pana se omogenizeaza totul si se adauga esenta de vanilie. Se amesteca usor si se intinde peste blatul deja racit (pastrati crema pentru decor) – se acopera cu fructele preferate.

Se ruleaza, se pune la frigider 30 de minute iar mai apoi o puteti decora. Se tine inca 30-40 de minute la rece dupa care poate fi taiata.

 

Pofta buna!

 

 Sursă