Clatite si Gogosi

Plăcinte consistente și delicioase, nu mă satur să le fac. Umplutura este o minune, foarte gustoasa

 

 

Plăcinte consistente și delicioase, nu mă satur să le fac. Umplutura este o minune, foarte gustoasa

 

Plăcintele sunt o bucurie pentru mulți oameni. Ele trezesc nostalgie în rândul unui număr mare de oameni. Mai ales printre oamenii născuți la tara, plăcintele erau adesea pregătite de bunicile din sate. Nepoții, când vizitau rudele în vacanță, mâncau constant plăcinte delicioase din sat.

În zilele noastre, plăcintele din sat sunt aproape imposibil de găsit.

Cu toate acestea, puteți pregăti plăcinte de casă după rețete cunoscute.

 

Ingrediente:

  • Chefir – 300 ml;
  • Zahăr – 1 lingură;
  • Sare – 1 linguriță;
  • Ou – 1 buc.;
  • Ulei vegetal – 20 g;
  • Făină – 500 g;
  • Praf de copt – 1 linguriță.

Ingrediente pentru umplutura:

  • Pulpe de pui – 400 g;
  • Ciuperci – 200 g;
  • Ceapa – 2 buc.;
  • Unt – 50 g;
  • Smântână – 2 linguri;
  • Smântână – 1 lingură;
  • Sare – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Turnați zahăr granulat și sare într-un castron cu chefir, spargeți un ou, turnați ulei vegetal și amestecați până la omogenizare. Turnați făina și praful de copt în chefir, frământați aluatul timp de 8 minute cu mâinile.

Se unge recipientul cu ulei vegetal si se lasa aluatul in el o jumatate de ora sub un prosop. Pentru umplutură, tăiați pulpele de pui și ceapa în bucăți mici.

Topiți untul într-o tigaie și prăjiți ceapa până devine maro deschis. Adăugați ciupercile în ceapă, amestecați și continuați să prăjiți.

Adăugați puiul la ciuperci și ceapă și prăjiți până se albește. Se toarnă sare și condimente în umplutură, se presară cu făină, se amestecă.

Adăugați smântână și smântână la umplutură, amestecați cu ingredientele rămase, fierbeți încă un minut.

În timp ce răcim umplutura, frământăm aluatul.

Împărțiți aluatul în 12 părți.

Rulați fiecare chiflă într-una rotundă subțire. Puneți o lingură de umplutură în pâine și sigilați-le înăuntru ca în pungi.

Prăjiți plăcintele într-o cantitate mare de ulei vegetal până se rumenesc pe ambele părți la foc mediu. Așezați plăcintele în tigaie, cu cusătura în jos.

Astfel obținem plăcinte cu pui.

Sunt consistente și suculente, așa că toată familia le va iubi.

 

Pofta buna!

 

Sursa