Clatite si Gogosi

Atât de gustoase, încât nu rămâne nicimic pe masă! Rețeta de gogoși pufoase cu umplutură sărata!

 

 

Atât de gustoase, încât nu rămâne nicimic pe masă! Rețeta de gogoși pufoase cu umplutură sărata!

 

Vreau să vă împărtășesc o rețetă de gogoși originale, pe care o puteți face cu o varietate de umpluturi – ca a mea cu taietei chinezești și ton, sau să vă faceți propriile umpluturi, atât dulci, cât și sărate. Gogoșile dulci umplute cu gem, budincă, dulceață și frișcă sunt deosebit de populare. Cu toate acestea, le puteți pregăti și sărate, care vor fi potrivite pentru o cină rapidă pentru întreaga familie. Vei fi uimit când vei încerca acest fel de mâncare. Nu ai avut niciodată gogoși sărate atât de perfecte!

 

Ingrediente:

  • 300 de grame de făină simplă
  • 10 grame de drojdie uscată
  • 1 lingurita de zahar granulat
  • ½ linguriță de sare
  • 1 ou
  • 20 mililitri ulei de floarea soarelui + putin pentru prajit
  • 200 de mililitri de lapte cald

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă
  • ½ ardei roșu
  • 100 de grame de conserva de ton
  • 100 de grame de porumb conservat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 100 de grame de brânză tare pentru răzătoare
  • 150 de grame de tăiței chinezești
  • Maioneză

 

Mod de preparare:

Mai întâi, pregătiți aluatul pentru gogoși.

Cerneți făina într-un bol, faceți o fântână în ea și puneți în ea drojdia uscată. Se toarnă și niște lapte cald, se toarnă zahăr și se lasă drojdia să crească puțin.

Apoi bateți ouăle în amestec, adăugați sare, turnați 20 ml de ulei și amestecați. Folosește-ți mâinile pentru a forma pe un sucitor un aluat flexibil, neted și omogen. Se pune din nou in bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut la loc caldut.

Între timp, începeți umplutura.

Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Se prăjește apoi în ulei încins până devin aurii. Se adauga ardeiul spalat, curatat si tocat. De asemenea, condimentam legumele cu sare si piper macinat.

În etapa următoare, înmuiați tăițeii chinezești în apă și lăsați-i să se umfle timp de zece minute. Apoi tăiații cu un cuțit sau cu foarfecele și puneții într-un bol mai mare. Adaugati la ei legume prajite, ton, porumb, patrunjel tocat marunt, stropiti cu maioneza, asezonati cu sare si piper si amestecati totul bine.

Apoi începeți să formați gogoșile. Întindeți aluatul pe o suprafață tapetă cu făină și tăiați cercuri sau triunghiuri.

Se lasa putin la dospit sub un prosop si apoi se prajeste in ulei incins pana devin aurii pe ambele parti.

Tăiați gogoșile finite și umpleți-le cu umplutura pregătită și brânză tare rasă.

Servirea gogoșilor sărate

Servește gogoșile finite ideal calde, dar pot fi consumate și reci. Vei fi literalmente uimit de gustul lor. Sunt suple, moi și se topesc in gura.

 

Pofta buna!