Placinte si Rulade

Am mâcat jumătate de tavă o dată! Plăcintă turnată cu mere – rețetă delicioasă și ușoară!

 

 

Am mâcat jumătate de tavă o dată! Plăcintă turnată cu mere – rețetă delicioasă și ușoară!

 

 

Vă prezentăm cea mai ușoară rețetă de plăcintă turnată cu mere. Nu trebuie mult timp pentru prepararea ei, iar rezultatul este unul fabulos! Este pufoasă, dulce, exact pe gustul tuturor. Plăcinta cu mere o puteți savura alături de o ceașcă de ceai sau de cafea, este extrem de delicioasă.

Ingrediente:

2 bucăți Ouă
14 linguri Zahăr
9 linguri Ulei rafinat
12 linguri Făină
1 plic Praf de copt
4 bucăți Mere
0,5 linguriță Praf de scorțișoară
1 linguriță Zahăr pudră
10 g Unt
9 linguri Lapte

Mod de preparare:

  1. Spălați merele și le curățați de coajă și de sâmburi. Apoi le dați prin răzătoare cu găuri mari. Într-o tigaie pe foc mediu, puneți merele rase la călit împreună cu 5 linguri de zahăr, amestecați periodic. Când s-au înmuiat, adăugați scorțișoara și mai lăsați puțin, apoi lăsați să se răcească.
  2. Între timp pregătiți aluatul: bateți cele două ouă cu 9 linguri de zahăr, apoi adăugați treptat uleiul și mixați. Adăugați făina, praful de copt și la final laptele, mixați bine până obțineți o compoziție omogenă. Aluatul trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite mai gros.
  3. Pregătiți un vas termorezistent cu (dimensiunile 30 x 22 cm), tapetat cu hârtie de copt și uns cu unt, puneți 2/3 din compoziție și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 10 minute.
  4. După 10 minute, când aluatul s-a copt puțin, puneți amestecul de mere, iar deasupra restul de aluat, nivelați bine și mai dați la cuptor pentru încă 40 de minute.
  5. Lăsați plăcinta să se răcească, apoi o scoateți din tavă și o presărați cu zahăr pudră.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!