Checuri

Am amestecat totul și am pus-o la cuptor. Plăcintă cu chefir. Iese fragedă, aerisită, pufoasă și foarte economică

 

 

Am amestecat totul și am pus-o la cuptor. Plăcintă cu chefir. Iese fragedă, aerisită, pufoasă și foarte economică

 

Ingrediente:

Ouă – 2 buc.
Zahăr – 150 g
Ulei de floarea soarelui – 130 ml
Chefir – 300 ml
Făină – 270 g
Praf de copt – 10 g
Stafide – 100 g
Coajă de portocală – 1 linguriță.
Sare – un vârf de cuțit
Dulceață de caise – după gust
Arahide sărate – după gust

 

Mod de preparare:

Sparg 2 ouă într-un bol. Adaug un praf de sare pentru a echilibra gustul. Adaug 150 g de zahăr.

Bat cu un blender timp de câteva minute, până când ouăle devin pufoase. De asemenea, puteți amesteca totul cu un tel.

Am amestecat totul și am pus-o la cuptor. Plăcintă cu chefir

Eu adaug o linguriță de coajă uscată de portocală. Adaug 130 ml de ulei de floarea soarelui.

Adaug 300 ml de chefir cald. Trebuie să amesteci din nou. Toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei și este mai bine să încălzești puțin chefirul.

Adaug 270 g de făină, pe care am cernut-o deja în prealabil. Adaug 10 g de praf de copt.

Amestec aluatul cu o spatulă. Nu trebuie să-l amesteci mult timp: doar amesteci făina și aluatul este gata.

Dacă îl amesteci prea mult timp, prăjitura va ieși mai densă și nu la fel de aerisită.

Puteți adăuga orice fructe uscate în plăcintă, dacă doriți. Eu am folosit stafide – am 100 de grame aici.

Am amestecat totul și am pus-o la cuptor. Plăcintă cu chefir

Ca să nu se lipească prăjitura de tavă, am tapetat-o ​​cu hârtie de copt. Am întins treptat aluatul în toată tava.

Dimensiunea tăvii mele este de 29 pe 22 cm, înălțimea tăvii este de 6 cm.

Voi coace la o temperatură de 180°C timp de aproximativ 40 de minute.

Plăcinta mea e gata! O scot din formă, o las să se răcească puțin și întind deasupra dulceață de caise.

Presăr arahide sărate. Plăcinta iese moderat de dulce, așa că dulceața dulce-acrișoară și arahidele sărate sunt perfecte.

Am amestecat totul și am pus-o la cuptor. Plăcintă cu chefir

În ciuda simplității preparării și a unei liste atât de simple de ingrediente, prăjitura iese într-adevăr foarte gustoasă.

Este moale, pufoasă și aerisită și, așa cum am spus, moderat de dulce, așa că cei cu poftă de dulce pot oricând adăuga mai mult zahăr.

Vreau să te sfătuiesc să faci neapărat o astfel de prăjitură. Sunt sigură că familia ta va fi încântată!

Gătește cu dragoste, gătește cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/vse-zmishala-i-u-duhovku-pyrih-na-kefiri/