Placinte si Rulade

Ruladă fără făină cu aluat de cacao și umplutură de frișcă

 

 

Ruladă fără făină cu aluat de cacao și umplutură de frișcă

 

Un rulou cu aluat de cacao și umplutură de frișcă este desertul perfect care va uimi pe orice masă festivă. Aluatul pufos, umplutura bogată și ciocolata delicioasă pusă deasupra fac o combinație perfectă pentru fiecare iubitor de dulce.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 6 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 100 g zahăr granulat

Pentru umplutura:

  • Frisca
  • Mascarpone
  • Banană

Pentru decor:

  • Ciocolată
  • Căpșuni uscate

 

Proces de preparare:

1) Prepararea aluatului : Separati albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma pana se taie. Bateți gălbenușurile cu zahărul până la spumă ușoară și adăugați cacao.

2) Amestecarea aluatului : se unesc cu grija albusurile in amestecul de cacao pentru a mentine aluatul pufos.

3) Coacerea aluatului : Turnati aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 10 minute, sau pana cand aluatul este copt.

4) Pregătirea umpluturii : Bateți smântâna, adăugați mascarpone și banana tocată. Amesteca totul.

5) Asamblarea ruloului : Aplicați umplutura pe aluatul răcit și rulați-l cu grijă.

6) Decorarea ruloului : Aplicați ciocolată topită pe rulada finită și stropiți cu căpșuni uscate.

Concluzie:

Această rulada este finalul dulce perfect pentru orice masă. Nu este doar frumos la privit, dar datorită gustului său bogat și texturii pufoase, este garanția unui mare succes la masă.

 

Pofta buna!

 

 Sursă