Panificatie

Sunt gata in 20 de minute. Așa facea bunica mea prăjituri de casă cu umplutură de brânză de vaci si fulgi de cocos

 

 

Sunt gata in 20 de minute. Așa facea bunica mea prăjituri de casă cu umplutură de brânză de vaci si fulgi de cocos

 

În zilele noastre este dificil să surprinzi pe cineva cu fursecuri obișnuite, deoarece acestea pot fi găsite în orice magazin.  Dar aceasta reteta reuseste prin gustul delicios si fraged.

 

Ingrediente:

  • brânză de vaci – 180 g;
  • unt – 80 g;
  • zahăr pudră – 2 linguri. l.;
  • sare – un praf;
  • zahăr vanilat – linguriță;
  • făină – 180 g;
  • praf de copt – linguriță;
  • fulgi de cocos – 4 linguri. l.

  

 Mod de preparare:

Adăugați unt în brânza de vaci, adăugați zahăr pudră, sare și zahăr vanilat. Se amestecă bine ingredientele până se formează o crema omogenă.

Adăugați făină și praful de copt pe firimituri de unt și frământați aluatul. Împărțiți aluatul moale și nelipicios rezultat în două părți egale. Întindeți aluatul într-un strat subțire dreptunghiular mare.

Ungeti aluatul cu un strat uniform de crema de branza. Stropiți aluatul cu fulgi de cocos și rulați-l într-un rulou.

Taiem rulada rezultata cu un cutit zimtat și o împărțim în rulouri mici.

Lucrăm la fel și cu a doua bilă de aluat. Așezați rulourile pe o foaie de copt și coaceți la 180 de grade timp de 25 de minute.

După copt, stropiți fursecurile cu zahăr pudră.

Înainte de coacere, puteți unge fursecurile cu un amestec de gălbenuș și lapte.

 

Pofta buna!

 

Sursă