Categorii

Flori si gradina

Ai probleme cu ficatul? Iată cum poți ajuta FICATUL să se regenereze

 

 

Ai probleme cu ficatul? Iată cum poți ajuta FICATUL să se regenereze

 

 

Trebuie să acordăm o atenţie mărită ficatului, pentru că de el depinde buna funcţionare a organismului. Este un organ foarte important, ce are capacitatea de a se regenera singur, însă această funcţie o poţi susţine şi cu ajutorul remediilor naturale.

Fructele de armurariu conţin silimarină, ce au o acţiune complexă de detoxifiere la nivel hepatic şi sangvin, îmbunătăţesc şi stimulează digestia. Totodată, protejează şi stimulează capacitatea de regenerare a celulelor hepatice lezate şi ajută la prevenirea epuizării glutationului (proteină cu rol puternic antioxidant, ce intervine în procesul de protecţie şi detoxifiere hepatică).  Se utilizează sub formă de comprimate (1-2 pe zi), infuzie combinată (circa 1 litru pe zi), pulbere (3-4 linguriţe de 3 ori pe zi, ţinute 10-15 minute sub limbă, apoi înghiţite cu apă). Se face o cură de aproape 30-45 de zile. Pentru potenţarea efectelor, se administrează în paralel cu păstură sau polen.

Rozmarinul este o plantă foarte aromată mult utilizată în bucătăria mediteraneeană. La nivel digestiv, are acţiune de stimulare a producerii şi excreţiei de bilă, antispastică, uşurând digestia şi scăzând colesterolul. Are acţiune antiinflamatoare hepatică şi este un tonic al sistemului nervos. Rozmarinul poate fi folosit sub formă de: ceai, infuzie din 1 linguriţă frunze la o cană cu apă clocotită (2 căni pe zi), tinctură: 1 linguriţă diluată în 100 ml apă (3-4 ori pe zi), extract din mlădiţe de rozmarin: 50-70 picături în puţină apă, o dată pe zi, sau în asocieri.

Anghinarea este o plantă foarte valoroasă pentru ficat. Are efect coleretic-colagog (stimulează secreţia şi excreţia de bilă) şi îmbunătăţeşte digestia. Impulsionează excreţia colesterolului prin bilă şi ajută la normalizarea valorilor colesterolului şi trigliceridelor sangvine. Se recomandă cure de 20-30 de zile, urmate de pauză.

 

Sursa