Placinte si Rulade

Ai poftă de ceva bun care să-ți amintească de preparatele bunicii? Plăcintele la tigaie nu pot fi uitate niciodată

 

 

 

 

Ingrediente:

1 kg făină
30 g drojdie proaspătă
1 lingurita sare
1 lingurita zahăr

Pentru umplut:

800 g brânză sărată
1 legatura mărar

 

Mod de preparare:

Plăcinte foarte rapid de preparat, la tigaie. Ai nevoie de… maia!

1. Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă.

2. Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră.

3. Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat. Se pliază asemeni unui portofel.

4. În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Vreau DOUA Portii