Remedii naturiste

Această simplă frunză previne accidentul vascular cerebral, diabetul, alzheimer și multe altele!

 

Această simplă frunză previne accidentul vascular cerebral, diabetul, alzheimer și multe altele!

De-a lungul istoriei, oamenii s-au referit la această plantă drept Arborele Vieții, Regele Copacilor și Arborele Nemuritor. Hipocrate a folosit chiar și ulei de măsline pentru a trata rănile, așa și-a început măslinul călătoria în domeniul medicinei. Deși nu este la fel de cunoscut precum fructele de măsline și uleiul de măsline, frunza de măsline se mândrește și ea cu puteri curative.

Astăzi, recunoaștem frunza de măslin ca un elixir puternic capabil să trateze și să prevină o serie de boli comune. Ingredientul activ din frunzele de măslin poartă numele de oleuropeină. Producătorii elimină de fapt oleuropeina din măsline; dacă vrei să beneficiezi de proprietățile sale, atunci vei avea nevoie de ulei de măsline sau frunze de măsline.

Crede-mă, vei dori să pui mâna pe extractul de frunze de măslin după ce vei afla despre numeroasele beneficii pe care le oferă.

Beneficiul 1 – Tratează infecțiile

Potrivit Dr. Ronald Hoffman, există dovezi considerabile care demonstrează că frunza de măslin poate ajuta la combaterea următoarelor:

  • Gripă
  • Răceala
  • Infecții cu Candida
  • Meningită
  • Herpes 1 și 2
  • Zoster
  • Pneumonie
  • Gonoree
  • Malarie

Dacă sunteți deosebit de susceptibil la viruși, dr. Hoffman spune că ați putea beneficia de utilizarea zilnică pe termen lung a frunzelor de măslin. Acest lucru se datorează faptului că ingredientul activ oleuropeina este un compus anti-bacterian, anti-fungic și antiinflamator foarte puternic.

Cu alte cuvinte, vă întărește corpul împotriva principalelor cauze ale bolii.

Puteți cumpăra frunze de măslin în formă întreagă pentru a face un ceai sau le puteți lua sub formă de extract pentru o doză mai puternică, concentrată.

Beneficiul 2 – Reglează tensiunea arterială

Într-un studiu, cercetătorii au observat că oleuropeina reduce semnificativ tensiunea arterială crescută a participanților. Compusul a adus valorile lor de la 137 mmHg la 126 mmHg (sistolic) și de la 80 mmHg la 76 mmHg (diastolic) în doar 8 săptămâni.

Cercetătorii cred că extractul de frunze de măslin funcționează prin „inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei”.

Mai exact și mai pe înțelesul tuturor:

Extractul din frunze de măslin relaxează pereții arterelor și reduce tensiunea arterială, astfel încât să aveți mult mai puțin probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral sau alte afecțiuni legate de inimă.

Beneficiul 3 – Previne și tratează diabetul

O grămadă de oameni fie suferă de diabet, fie sunt expuși riscului. Cercetătorii greci care au observat extractul din frunze de măslin au descoperit că reduce producția de produse finale de glicație avansată de către organism. A avea un nivel ridicat al acestor produse este un factor de risc major pentru diabet.

Pentru cei cu diabet, extractul de frunze de măslin are un efect hiperglicemiant, reducând nivelul de zahăr din sânge din organism.

Beneficiul 4 – Previne Alzheimer

Să revenim pentru un moment la produsele finale de glicație avansată (AGE). Pe lângă faptul că provoacă diabet, acești compuși deranjanți sunt un factor major în dezvoltarea bolii Alzheimer.

Deci, atunci când oleuropeina elimină produsele finale avansate de glicație, reduce semnificativ riscul de Alzheimer.

Ca un bonus suplimentar, oleuropeina este, de asemenea, un antioxidant foarte puternic. Acest lucru contează deoarece deteriorarea oxidativă este un alt factor de risc major pentru boala Alzheimer.

 

 Sursa