Preparate fara carne

Această rețetă de conopidă coaptă vă va aduce bucuria in bucatarie

 

 

 

 

Aceasta reteta cu conopida coapta astăzi este o adevărată comoară pentru doamnele și domnișoarele care poartă o deosebită grijă pentru figura lor! Printre altele: conopida este o legumă care conține multe proteine vegetale, vitamine și minerale. Are o strucură celulară foarte fină, aduce un aport minim de calorii și se găsește foarte ușor pe tarabele piețelor sau în orice magazin. Iar dacă până acum, copiilor dvs nu le plăcea conopida, de acum încolo lucrurile vor sta altfel!

 

Ingrediente:

1 conopidă
1 lingură cu ulei de floarea soarelui
300ml de iaurt gras
suc de lămâie (1 lămâie)
1 lingură de chimion
2 căței de usturoi
1 linguriță cu praf de curry
2 lingurițe cu sare de mare
1 linguriță cu piper negru măcinat

 

Modul de preparare:

Încălziți cuptorul la 200 grade și ungeți tigaia cu ulei.
Spălați și curățați bine conopida.
Într-un bol preparați o marinadă amestecând iaurtul, usturoiul bine pisat, sucul de lămâie și condimentele.
Cufundați conopida în marinada preparată anterior și apoi puneți-o la cuptor.
Lăsați să se coacă 30-40 de minute.
Poftă bună!
Preparată astfel vine combinată perfect cu o salată grecească.

 

Pofta buna!

 

Sursa:Frunza Verde