Flori si gradina

Această plantă este chiar mai puternică decât aloe vera. Te ajută să tratezi infecțiile urechii și să scapi de erupțiile cutanate

 

 

Această plantă este chiar mai puternică decât aloe vera. Te ajută să tratezi infecțiile urechii și să scapi de erupțiile cutanate

 

Multi dintre noi cultivam aloe vera acasa, deoarece credem ca ne poate ajuta sa scapam de o serie de probleme de sanatate. Exista insa o planta care poate fi mult mai eficienta decat aloe vera. Din pacate, foarte putini oameni o folosesc.

Si poate fi cultivata exact in acelasi mod. Aceasta planta se numeste urechlenita de acoperis. A fost cultivata pe acoperisul caselor, deoarece se credea ca poate proteja casele de fulgere. Astazi este gasita adesea in zidurile de langa case sau in borduri.

Aceasta planta este foarte usor de cultivat. Se poate cultiva atat in ghiveci, in casa, cat si in gradina. La fel ca aleo, este o planta suculenta.

Este benefica pentru piele

Multi oameni pot avea o reactie alergica la aloe vera, insa urechelnita pare sa nu produca astfel de probleme. Aceasta planta vindeca ranile mici, arsurile, eruptiile cutanate si acneea.

Tot ce trebuie sa faci este sa rupi frunza si sa o pui pe zona afectata. Efectele se vor vedea imediat.

Inflamatia amigdalelor sau a cavitatii bucale

Este recomandat sa msteci cateva frunze de urechelnita sau sa bei un ceai din frunze.

Pentru a prepara ceaiul, toarna apa fierbinte peste frunzele taiate si apoi lasa-l la infuzat timp de 10 minute. Fa gargara cu acest lichid si apoi clateste-ti gura.

Inflamatia urechii

Chiar si picaturile de urechi din farmacii contin extract de urechelnita. Dar, de ce sa-l folosesti sub forma diluata, cand poti pune cateva picaturi de extract 100% natural si proaspat in ureche?

Urechelnita poate ajuta chiar si la tratarea racelii!

 

Sursa