Povesti de viata

Această femeie a pus MII de COPII în SICRIE ȘI CUTII timp de ANI LA RÂND, până cand AU PRINS-O! Motivul e HALUCINANT!

 

 

Această femeie a pus MII de COPII în SICRIE ȘI CUTII timp de ANI LA RÂND, până AU PRINS-O! Motivul e HALUCINANT!

 

Numele acestei batrane este Irena Sendler si este o eroina! Motivele ti le vom dezvalui in cele ce urmeaza.

Irena Sendler a bagat toata viata copii vii in sicrie. Irena Sendler si-a dedicat viata celor de langa ea. A ajutat pe toata lumea si nu a cerut nimic inapoi. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Irena Sendler locuia la Varsovia. Lucra ca asistenta medicala.

Femeia a fost trimisa, atunci, in ghetoul din Varsovia. A fost prezenta la cele mai oribile crime pe care nazisti le-au comis atunci. Apoi, Irena Sendler s-a inscris intr-o organizatie. Aceasta se numea Zegota si avea ca scop eliberarea si salvarea evreilor de nazisti.

Femeia si-a pierdut tatal la varsta de 7 ani. Asa ca stia ce inseamna sa fii un copil speriat si neajutorat. Dar a tinut minte mereu ce a invatat-o tatal ei. Si anume: sa ajute pe oricine! Si Irena Sendler a facut asta, mai ales cand Polonia a inceput sa aiba probleme grave.

Irena Sendler a salvat mii de copii din ghetoul polonez. Ii vindeca si ii intrema pentru a putea fugi. Apoi ii ascundea in sicrie. Asa a reusit sa ii scoata din tara fara ca nazisti sa puna mana pe copii. Din nefericire, la un moment dat, Irena Sendler a fost prinsa de nazisti.

Acestia au torturat-o pentru a afla detalii despre organizatia Zegota. Cu stoicism, Irena Sendler nu a tradat oamenii care ii ajutau pe evrei. Cu voia Domnului, femeia a evadat din inchisoare si a stat ascunsa ani de zile. Toti copiii pe care i-a salvat erau notati intr-o lista.

Irena Sendler a ascuns acele liste in borcane ingropate. Spera ca, la finalul razboiului, copiii sa fie inapoiati familiilor lor. Ceea ce s-a si intamplat, dupa ani buni. Femeia a murit la varsta de 98 de ani si povestea ei a devenit subiect de film!

Sursa: Poate Nu Stiai