Remedii naturiste

Iată cum să detoxifiezi fiecare organ din corp pentru a nu te îmbolnavi și a nu te mai simți obosit!

 

 

Iată cum să detoxifiezi fiecare organ din corp pentru a nu te îmbolnavi și a nu te mai simți obosit!

 

Într-o lume perfectă, nu ar fi nevoie să facem detoxifiere de organe. Corpurile noastre ar funcționa întotdeauna așa cum ar trebui. Ele ar filtra toxinele pentru a ne menține sănătoși și plini de energie. Aceasta, însă, nu este o lume perfectă. Trăim în medii pline de poluare. Dietele noastre au devenit orice altceva decât pure și sănătoase. Și aprovizionarea noastră cu apă a fost foarte compromisă. Prin urmare, detoxifierea organelor este esențială.

Toxinele din alimente, casă și apă pot provoca boli, iar corpul nostru nu poate elimina toate aceste toxine în modul în care ne-am dori.

Cu siguranță ai observat din când în când că organismul tău a prezentat simptome neplăcute, dar inexplicabile. Însă, este posibil să fi ignorat multe dintre ele, crezând că sunt simptome normale care dispar de la sine. Este esențial să fii atent la ceea ce corpul tău încearcă să-ți spună. Acordați o atenție deosebită acelor simptome care indică faptul că corpul dumneavoastră are nevoie de detoxifiere: depresie, insomnie, letargie, indigestie, stres, miros corporal, creștere în greutate, probleme ale pielii, limbă albă sau galbenă și confuzie mentală.

Iată cum poți face detoxifierea mai multor organe:

 

Ficat și vezica biliară

Ficatul este un organ foarte important. Ajută la digestie, stochează energie, ajută la coagularea sângelui și descompune medicamentele și alcoolul, astfel încât organismul să le poată procesa în siguranță. De asemenea, produce bilă care este stocată în vezica biliară. Această bilă este folosită pentru a ajuta intestinele să digere grăsimile. Este ușor de observat că, dacă ceva este în neregulă cu unul sau ambele dintre aceste organe, corpul nu va funcționa așa cum ar trebui.

Există multe modalități de a vă detoxifia ficatul și vezica biliară. Adăugarea de fructe și legume în dieta ta poate ajuta.

Cum să vă detoxifiați ficatul și vezica biliară

În primul rând, ca în orice dietă de detoxifiere, trebuie să eliminați alimentele care vă vor împiedica progresul. Acestea includ, de exemplu, alimentele procesate sau alimentele cu adaos de zahăr. Odată ce ai eliminat alimentele nesănătoase, vei culege deja primele beneficii.

Pentru ficat, puteți mânca usturoi, grapefruit, sfeclă, morcovi, ceai verde, legume cu frunze verzi, avocado, mere, quinoa, hrișcă, legume crucifere, lămâi, lime, nuci, kale și turmeric.

Pentru vezica biliară, consumați suc de mere, citrice, ulei de măsline nerafinat, suc de lămâie și multă apă.

Pancreas

Pancreasul este o parte importantă a sistemului digestiv. Produce enzime și hormoni pe care intestinul subțire îi folosește pentru a descompune alimentele în continuare. De asemenea, produce și secretă insulină în fluxul sanguin pentru a ajuta organismul să regleze nivelul zahărului din sânge. Acest organ trebuie să fie întotdeauna în stare perfectă de funcționare.

Cum să-ți detoxifiezi pancreasul:

Din nou, primul pas în dieta de detoxifiere este eliminarea oricăror alimente toxice. Este timpul să scapi de fast-food-urile, alimentele procesate sau alimentele bogate în zahăr adăugat.

Pentru pancreas, este important să începeți ziua cu suc de lămâie, kiwi, papaya sau ananas. De asemenea, crește cantitatea de legume cu frunze verzi bogate în vitamina B din dieta ta. Băile fierbinți și dușurile sunt, de asemenea, importante, precum și reducerea stresului.

Pentru a reduce stresul și a îmbunătăți sănătatea pancreasului, încercați una dintre următoarele:

– Păstrați un jurnal – acest lucru vă va ajuta să procesați și să clarificați ce faceți greșit sau bine.
– Exercițiu, chiar dacă este doar o plimbare în aer liber. Yoga este de asemenea grozavă!
– Practicați respirația profundă de mai multe ori pe parcursul zilei
Introduceți meditația în rutina de dimineață, chiar dacă sunt sesiuni de doar cinci minute

Rinichi

Rinichii sunt localizați chiar sub cutia toracică și lucrează împreună pentru a elimina toxinele și produsele reziduale din sânge. Ei transformă aceste toxine și deșeuri în urină, iar acesta este vehiculul prin care toxinele părăsesc organismul. Rinichii sănătoși sunt cheia unui organism sănătos.

Cum să-ți detoxifiezi rinichii:

Înainte de a începe să mănânci alimentele potrivite pentru detoxifierea rinichilor, ce ar trebui să faci? Așa e, trebuie să renunți să mai consumi toate alimentele toxice care probabil au făcut parte din dieta ta. Spune-ți adio alimentelor procesate și bogate în zahăr.

Pentru detoxifierea rinichilor este nevoie de fructe. Consumă tot felul de fructe și sucuri naturale de fructe (inclusiv fructe de pădure). Puteți adăuga, de asemenea, ghimbir, turmeric, pătrunjel, kale și semințe de dovleac în dieta dvs. pentru a îmbunătăți sănătatea rinichilor.

Intestin

Intestinele stochează alimentele pe care le consumăm. Intestinele sănătoase preiau nutrienții necesari din alimentele pe care le consumăm și elimină ceea ce nu avem nevoie, prin defecare. Intestinul subțire este locul unde are loc 90% din toate alimentele și absorbția apei. Intestinul gros absoarbe apa si impinge orice altceva afară din organism.

Cum să vă detoxifiați intestinele

Ești gata să le faci intestinelor o favoare uriașă detoxificându-le. Dar amintiți-vă că primul pas către orice detoxifiere este eliminarea alimentelor toxice. Odată ce ați eliminat alimentele care v-au făcut rău, puteți adăuga alimentele care vă vor ajuta să vă vindecați.

Pentru detoxifierea intestinelor, este important să se efectueze o curățare a colonului. Alimentele care vor ajuta în acest proces includ chefir, spanacul, kale, varza de Bruxelles, broccoli, usturoi, oțet de mere, semințe de in sau chia, ceai verde, fructe, lămâie și avocado. Apa este si ea esențială!

Aceste alimente vor ajuta organismul să se detoxifice. Dar pentru cele mai bune rezultate, faceți din aceste alimente sănătoase un obicei pe viață! Corpul tău va continua să beneficieze de ajutoarele pe care i le oferi și să se vindece dacă rămâi perseverent în alegerile tale alimentare sănătoase.