Checuri

Cheesecake “Lvov”. O minune dulce ucrainiana. Incercati si nu veti regreta!

 

 

 

 

Ingrediente :

500 g de brânză de vaci;
3 oua;
150 g de zahăr;
1 pachet de zahăr vanilat;
1 lingura amidon de cartofi;
1 lamaie;
100 de grame de stafide.

Pentru glazura de ciocolata:

2 linguri unt;
3 linguri smântână;
2 linguri  zahăr pudră;
2 linguri cacao.

 

Mod de preparare:

Brânză de vaci se freca cu ouăle se adarga zahărul si zahărul vanilat.

Ar trebui să obțineți un amestec pufos si omogen. Se adaugă amidon și se amestecă din nou bine.

Radeti o lamaie . Stafidele se inmoaie 5 min in apa calda . In brânza de vaci se adauga stafide si coaja de lamaie si se amesteca. Amestecul se aseaza in tava de copt unsa cu un pic de ulei.

Pune într-un cuptor la 190 grade preîncălzit timp de 45 de minute. Se scoate prăjitură cu brânză din cuptor și se lasa sa se răcească complet.

Se prepară glazura. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă zahărul pudră și se amestecă până la dizolvare. Se adauga crema, se aduce la fierbere, se adaugă cacao pana se ingroasa (3-4 minute), evitând fierberea.

Prăjitură cu brânză acoperită cu glazură de ciocolată pe toate părțile si se lasa la racit.Se pune prăjitură cu brânză în frigider timp de 5-6 ore sau peste noapte.

 

Pofta buna!

 

Sursa: RUtxt.ru