Preparate din Peste

Crap la cuptor cu nuca si rodie

 

 

 

 

Crap la cuptor cu nuca si rodie – o reala incantare! Am citit bucurie sincera pe chipurile celor ce au mancat crapul pregatit in acest fel, lucru ce m-a incurajat sa impartasesc reteta.

In plus, este o reteta foarte simpla, usor de pregatit si care nu ia nici prea mult timp. Astfel poti pregati o cina excelenta si sa vezi si filmul preferat!

Ingrediente:

  • 400 grame Crap eviscerat
  • 1 gram Sare de bucatarie (un varf de cutit)
  • 1 gram Piper negru (un varf de cutit)
  • 60 grame Ceapa (o buc.)
  • 40 grame Miez de nuca
  • 70 grame Rodie (semintele de la o jumatate de fruct)
  • 15 ml Otet balsamic (o lingura)
  • 25 grame Unt 80% grasime

 

Mod de preparare: 

  1. Curata si spala crapul. Elimina solzii, capul si coada daca este un peste intreg. Eu am cumparat o bucata de peste gata pregatit. Taie-l pe din doua.
  2. Asaza-l pe un servet absorbant si tamponeaza crapul cu acesta pe ambele parti, astfel incat sa fie bine zvantat.
  3. Presara sare si piper pe ambele parti si lasa-l deoparte.
  4. Curata ceapa si taie cat mai marunt posibil.
  5. Marunteste cu cutitul miezul de nuca.
  6. Extrage semintele de la rodie.
  7. Combina nuca cu ceapa si amesteca cu semintele de la rodie, fara sa strivesti semintele.
  8. Stropeste amestecul cu otetul balsamic si amesteca bine.
  9. Pune crapul intr-o tava potrivita pentru cuptor si incinge cuptorul la 180 grade celsius.
  10. Acopera crapul cu amestecul obtinut si preseaza cu mana.
  11. Pune din loc in loc cubulete de unt si baga la cuptor, pentru 25 minute.

 

Pofta buna !

 

Sursa : Depozitul de retete