Domnul să te binecuvânteze! Aceasta este formula cea mai cunoscută a binecuvântării. Dar ce înseamnă de fapt binecuvântarea? Cine pe cine are dreptul să binecuvânteze?
Bucatele trebuie închinate înainte de a fi consumate
În imensa sa iubire pentru oameni, Mântuitorul a revărsat harul dumnezeiesc binecuvântând copiii prin punerea mâinilor asupra lor, a binecuvântat cele cinci pâini apoi, la Cina cea de Taină, a binecuvântat pâinea și vinul pe care le-a prefăcut în Trupul și Sângele Său.
Potrivit tradiției creștine, bucatele trebuie întotdeauna binecuvântate de preot înainte de a fi consumate sau de capul familiei. Tot cu binecuvântare se așează la masă și monahii și tot aceștia sunt însemnați cu semnul crucii de arhierei.
Ce aduce cu sine binecuvântarea?
În primul rând sănătatea, apoi prosperitatea și belșugul. Despre omul cu mulți copii se spune că i-a fost binecuvântată casa, în timp ce femeia însărcinată se crede că se află în stare binecuvântată.
Dacă un copil se îmbolnăvește prea des, binecuvântați-l!
Cu toții știm că dragostea unei mame poate face adevărate minuni. De aceea, ori de câte ori copilul se îmbolnăvește, mama trebuie să-l binecuvânteze.
Chiar dacă este sănătos, copilul tot trebuie binecuvântat, pentru a fi ferit de lucrurile rele. Dacă fiul sau fiica își schimbă brusc comportamentul din diverse motive, mama trebuie să citească timp de șapte zile o rugăciune de binecuvântare în fiecare dimineață și seară.
Veți fi uimiți de efectele incredibile ale acesteia!
Nu în ultimul rând, copilul nu trebuie să plece într-o călătorie sau la vreun examen fără ca mama să-l binecuvânteze, făcând semnul crucii pe fruntea acestuia.
Sursa: Secretele