Sfaturi utile

5 modalități puternice prin care poți curăța și dezinfecta gresia din casă

 

 

 

 

Nu există niciun lucru care să îmbătrânească aspectul casei mai tare decât gresia murdară. Fie că este vorba despre gresia din bucătărie, baie sau podeaua din alte camere, acest lucru nu este deloc plăcut. Nu doar că arată foarte rău, dar nici nu este prea igienic.

Spațiul dintre plăcile de gresie reprezintă un loc perfect în care mucegaiul să crească și murdăria să se adune. În plus, pentru că atingi aceste locuri, vei purta acea murdărie și prin alte încăperi din casa ta.

 

Uite 5 metode care te vor ajuta să cureți podeaua rapid și eficient:

1. Bicarbonatul de sodiu
Folosind un burete, apă și jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu, șterge podeaua până când ajungi la rezultatul dorit.

2. Oțet
Pentru gresia cu adevărat murdară cel mai bine este să folosești oțet. Înmoaie un burete în oțet alb și apoi șterge cu acesta murdăria. În continuare, aplică bicarbonat de sodiu și freacă foarte bine cu ajutorul unei perii. La final, spală podeaua în modul obișnuit.

3. Sare
Sarea are proprietăți antibacteriene, motiv pentru care este un dezinfectant puternic. De fapt, sarea va absorbi la propriu apa din mucegai și îl va elimina. Tot ce trebuie să faci este să aplici sarea și să freci cu o cârpă umedă. Lasă acest ingredient să acționeze peste noapte, iar a doua zi podeaua ta va arăta ca nouă.

4. Acid citric
Probabil că deja ești conștient de faptul că acidul citric ajută la luminarea obiectelor. Ei bine, se pare că acesta funcționează excelent și în cazul gresiei murdare. Acidul citric ucide mucegaiul și oferă un aspect curat podelei. Tot ce trebuie să faci este să îl amesteci cu niște sifon și să freci foarte bine locurile murdare.

5. Borax
Acesta acționează similar cu bicarbonatul de sodiu, în sensul că dezinfectează, curăță și odorizează. Așadar, folosește acest produs mineral natural la fel ca pe bicarbonatul de sodiu. Aplică-l pe podea și cu ajutorul unui burete freacă foarte bine porțiunile afectate.

 

Sursa: MagazinulDeCase