Placinte si Rulade

Prăjitură Kinder fără coacere. E genială pentru sarbatori, trebuie să o încerci

 

 

Prăjitură Kinder fără coacere. E genială pentru sarbatori, trebuie să o încerci

 

De la nicio masă festivă de Revelion nu trebuie să lipsească un desert. În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, poți faci prăjituri simple sau poți alege o rețetă mai sofisticată. Există multe rețete de deserturi pentru noaptea dintre ani, iar una dintre ele poate fi Kinder fără coacere.

Ingrediente:

  • 100 g – pișcoturi;
  • 300 ml – lapte;

Pentru cremă:

  • 500 ml – lapte;
  • 80 g – praf de budincă cu gust de vanilie;
  • zahăr – 100 g;
  • 250 g – mascarpone;
  • 5 ml – esență de vanilie;
  • 300 ml – frișcă;
  • 100g – alune de pădure;
  • 50 g – ciocolată neagră topită;
  • 100 g – ciocolată Kinder Bueno.

 

Mod de preparare:

Într-o tavă cu dimensiunea 10×20 cm, îmbrâcată în folie alimentară, se așează jumătățile de pișcoturi înmuiate în lapte, pe verticală, pe ambele părți ale tăvii. Apoi se face crema. Se toarna laptele într-o oală, se amestecă cu zahărul și eșența de vanilie pentru câteva minute, pe foc mic. Apoi se adaugă praful de budincă și se amesteca până se îngroașă. Se lasă să se răcească putin, apoi se adaugă mascarpone și se amestecă cu mixerul.

Apoi se topește zahărul în care se pun alunele de pădure. După ce se lasă la răcit, se pun în blender și se mărunțesc. Acestea se încorporează în crema de vanilie și se amestecă bine, apoi compozitia se pune în tavă, se acoperă cu folia alimentară să se lasă la rece timp de trei ore. După ce stă la frigider se scoate din tavă și se ornează cu ciocolată neagră topită și cu ciocolată Kinder Bueno.

 

Pofta buna!

 

 Sursa