Sfaturi utile

10 simptome ciudate ale diabetului despre care foarte puțini știu!

 

 

10 simptome ciudate ale diabetului despre care foarte puțini știu!

 

 

Recunoașterea bolilor din timp poate ajuta foarte mult în procesul de vindecare. Nu ignorați dacă există mici schimbări bruște în sănătatea voastră. Fie că pare amorțeală la picioare sau scădere în greutate, consultați un specialist. Să analizăm semnele timpurii ale diabetului care afectează din ce în ce mai multe persoane.

1. Ieși mai mult la baie

Urinarea frecventă pe timp de noapte. Mulți oameni nu acordă multă importanță, dar dacă, într-un mod neobișnuit, provoacă deja tulburări de somn, merită să consultați un specialist. În acest caz, prea mult zahăr intră în sânge și organismul încearcă să scape de el cât mai curând posibil.

2. Creșterea senzației de sete

Este simplu: cu cât ai mai mult zahăr în sânge, cu atât mergi mai mult la baie, după care apare deshidratarea. Pentru a compensa pierderea, beți cât mai mult lichid posibil.

3. Pierderea majoră în greutate

Poate fi cauzată de două lucruri, unul este pierderea excesivă de apă, iar celălalt este că caloriile nu rămân în organism și sunt excretate imediat în urină prin fluxul sanguin. Dacă nivelul zahărului din sânge devine echilibrat, greutatea corporală poate reveni la normal în timp.

4. Sentiment constant de foame

Nivelul fluctuant brusc al zahărului din sânge este constant și ne face să ne simțim flămânzi în câteva minute. În astfel de cazuri, cei care doresc alimente care conțin carbohidrați și glucoză ar trebui să se abțină de la un aport excesiv de carbohidrați.

5. Epuizare, oboseală

Uneori toată lumea este prinsă de oboseală, dar dacă suferiți de oboseală persistentă, înseamnă că organismul este incapabil să utilizeze corect energia pe care o primește din alimente. În diabetul de tip 2, simptomele oboselii sunt crescute datorită nivelului crescut de zahăr din sânge.

6. Iritabilitate

Glicemia ridicată poate produce simptome depresive, stres, iritabilitate. Oboseala, chinul epuizării, scăderea poftei de viață. Pe măsură ce nivelul zahărului din sânge revine la normal, starea de spirit se recuperează, de asemenea.

7. Vedere încețoșată

Diabetul pune în pericol sistemul vascular, astfel încât vederea poate scădea treptat. În stadiile incipiente ale diabetului, glucoza acumulată, numită strat pe cristalinul ochiului, poate provoca vederea încețoșată. La aproximativ 6-8 săptămâni după stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, dispare și vederea încețoșată.

8. Vindecarea lentă a rănilor, abraziunilor

Sistemul imunitar slăbește și procesul de vindecare a rănilor încetinește.

9. Amorțeala picioarelor

Ca urmare a nivelului crescut de zahăr din sânge, unul dintre semnele diabetului poate fi o furnicătură, picior amorțit. Boala poate provoca, de asemenea, leziuni ușoare ale sistemului nervos, astfel încât amorțeala poate crește în timp.

10. Dezvoltarea infecțiilor fungice

Conținutul mai ridicat de zahăr din urină oferă un teren de reproducere perfect pentru colonizarea ciupercilor și bacteriilor. Dacă cineva se plânge de o infecție urinară recurentă, se recomandă efectuarea testelor necesare pentru diagnosticarea diabetului.

 

Sursa