Flori si gradina

10 sfaturi simple si practice pentru a face ca orhideele sa infloreasca acasa

 

 

10 sfaturi simple si practice pentru a face ca orhideele sa infloreasca acasa

 

Sub aspectul sau delicat, orhideea reprezinta o varietate destul de rezistenta de plante tropicale care pot fi cultivate acasa. Singura problema, uneori poate fi dificil sa o faci sa infloreasca din nou daca nu stii sfaturile potrivite. Descoperiti  sfaturi simple si practice pentru intretinerea acasa.

1) Folositi dozele potrivite de apa si ingrasamant

In primul rand, este necesar sa va hraniti orhideele daca doriti ca acestea sa poata inflori din nou. Aceasta implica alegerea solului potrivit pentru ghiveci si a unui ingrasamant lichid de utilizat la fiecare doua saptamani, acesta din urma trebuind sa fie bogat in substante nutritive precum potasiu si fosfor pentru fertilizarea optima. Pentru aceasta, puteti solicita sfaturi de la o florarie. Cand ajunge perioada de inflorire, ingrasamantul nu mai este necesar. Frecventa udarii ar trebui, de asemenea, redusa pentru a-i oferi o perioada de odihna. Daca tulpina devine maro si moale spre fund, aceasta poate insemna ca putrezeste din cauza excesului de apa . Apoi il puteti taia cat mai jos posibil, reluand intretinerea clasica pentru a stimula cresterea unei noi tulpini de flori.

2) Udati-va orhideele corect

Pasionatii de gradinarit vor sti probabil ca atunci cand udam, este recomandabil sa inmuiati radacinile plantei, mai degraba decat sa lucrati de sus. Pentru a face acest lucru, exista o tehnica de imersiune simpla si eficienta. Asezati vasul intr-un lighean cu apa la temperatura camerei timp de 20 de minute, asigurandu-va ca are gauri mici in partea de jos pentru un efect de scurgere. Dupa ce a trecut acest timp, scurgeti recipientul si puneti-l la loc, asigurandu-va ca exista suficienta lumina. Operatia trebuie repetata la fiecare 10 zile. Retineti ca apa de ploaie poate fi utila pentru aceasta procedura.

3) Expuneti-le la lumina

In timpul iernii sau cand razele soarelui nu sunt foarte puternice, este posibil sa va expuneti direct planta la lumina exterioara sau intr-o veranda. Majoritatea orhideelor se hranesc prin fotosinteza si, prin urmare, au nevoie de clorofila, la fel ca alte plante, cum ar fi hortensia, care se prezinta sub forma de arbusti mici cu flori, lalele sau chiar zambila. Pe de alta parte, fagurii pot fi prea fierbinti si pot arde frunzele. Prin urmare, favorizati o expunere de dimineata, plasand-o intr-un loc luminos, cu putina umbra. Ar trebui evitate, in special, aerisirea excesiva si curentii de aer.

4) Evitati sursele de caldura

Radiatorul, semineele, soarele prea agresiv, sursele uscate de caldura trebuie evitate pentru aceasta planta exotica care prefera umiditatea. Daca temperatura ambianta a casei depaseste 20 de grade, se recomanda, de asemenea, sa plasati orhideele tropicale in locuri mai reci, cum ar fi rafturile din apropierea ferestrelor sau a casei scarilor. Aceasta planta de apartament nu tolereaza bine seceta.

5) Folositi soc termic

Contrar credintei colective, socul termic poate fi un real benefic in a face orhideele sa infloreasca din nou si sa nasca noi muguri de flori. Pentru a face acest lucru, asezati-va florile pe un balcon sau pervazul ferestrei in timpul zilei, cand temperatura exterioara nu depaseste 15 grade, apoi puneti-le inapoi in locul lor obisnuit seara. Schimbarea temperaturii va stimula cresterea, mai ales toamna cand temperatura este favorabila. Aceasta operatie trebuie repetata timp de aproximativ 15 zile, alternand zi si noapte pentru a obtine acest efect dorit.

 

Sursa